Ce este terapia prin bioenergie?

Mai mult decat oricand oamenii secolului nostru se intorc spre natura, cauta alinare prin metodele stravechi. Efectele vindecatoare a plantelor medicinale nu au aparut acum, dar sunt redescoperite si folosite cu mare bucurie si succes in zilele noastre.

Apiterapia se bucura si ea de o popularitate din ce in cel mai mare. Efectele benefice ale mierii si a produselor apicole se cunosc din antichitate, insa parca au fost date uitarii de marea majoritate al oamenilor. Acum din nou isi primesc atentia si recunoasterea binemeritata. Terapiile prin bioenergie se bucura si ele de atentie sporita. Exista aici metode si scoli noi, insa tratamentul prin bioenergie este si ea cunoscuta de mult. Prin aceste terapii se lucreaza asupra omului ca intreg: trup, suflet, minte.

Conceptia de baza este ca orice modificare intervenita pe nivelul trupului are o radacina in sufletul, in mintea omului, care prima data modifica structura energetica, care mai apoi cauzeaza modificari in trup. Prin aceste terapii se poate obtine armonizarea, linistirea trupului si a sufletului, amelioarea starii de sanatate. Aceste terapii au avantajul ca sunt neinvazive, ajutand organismul in procesul de regenerare, nu au contraindicatii si nici efecte secundare. Reiki este una dintre multele scoli care practica terapia prin bioenergie, este de fapt o terapie prin punerea palmelor.

Energia se transmite prin palmele terapeutului acolo unde este nevoie, sau unde este dirijat. Prin acesta se petrece o curatare a energiilor uzate, si o energizare cu energii benefice a zonelor afectate. Insa Reiki este mai mult de atat, este o cale spirituala. O cale frumoasa spre armonie si pace atat de necesare in aceste vremuri agitate.